Tarifler

Buğday Çorbası
Malzemeler
  • Estuz deniz tuzu
  • Yarım su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım kilo kemikli kuzu eti
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu
  • karabiber
Hazırlanışı

Aşurelik buğdayı ve nohutu ayrı ayrı tencerelerde bir gece önceden bir taşım kaynatıp üzerine bir çay kaşığı karbonat ekleyin ve sabaha kadar bekletin.
Ertesi gün üzerlerine su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.
Ayrı bir tencereye 6 su bardağı su ekleyip kuzu etini, 1 adet kuru soğanla beraber ekleyin. (Soğanı soyup bütün olarak kullanın).
Et yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra eti kemiklerinden ayırıp suyunu da süzün.
Süzdüğünüz et suyunu tencereye koyup etler ve haşladığınız buğday ve nohutla beraber pişmeye bırakın.
Terbiyesi için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta çırpıp, çorbanızın suyundan yavaş yavaş ekleyerek ılıtın.
Çorbaya katıp tuzunu ve karabiberini ilave edin.
Bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Sıcak servis yapın.
 

 

Diğer Tarifler