Tarifler

Domates Dolması
Malzemeler
  • Estuz deniz tuzu
  • 5 adet orta büyüklükte sert domates
  • 100 gram yemeklik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Karabiber
Hazırlanışı

Domateslerin içlerini kabak oyacağı ile oyun. (Çıkardığınız içleri atmayın. Domates rendesi şeklinde yemeklik olarak kullanmak üzere buzdolabına kaldırın).
İç harcını hazırlamak için yoğurma kabına rendelenmiş soğanı ve kıymayı koyun. 

Üzerine pirinci, salçayı, doğranmış maydanozları, sıvıyağı, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice yoğurun.
Bir tatlı kaşığı yardımı ile domatesleri hazırladığınız iç harçla doldurun ve tencereye dizin.
(Harcı koyarken çok fazla bastırmayın ve ağzına kadar doldurmayın. Bastırırsanız lapa gibi olur, fazla koyarsanız da pişme esnasında pirinçler şişeceği için iç malzeme dökülür).
Domateslerin yarısına kadar kaynamış su koyup kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Kontrol ederek pişirin çünkü fazla pişerse domatesler eriyip dağılabilir. Pirinçler de iyice şişince ocağı kapatın.
Altına koyduğunuz yoğurt ile sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Diğer Tarifler