Tarifler

Sarmısaklı Mini Kabaklar
Malzemeler
  • Estuz deniz tuzu, karabiber
  • 15 adet mini kabak
  • 1 su bardağı su 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı Sızma zeytinyağı
  • 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 5-6 dal kıyılmış dereotu
Hazırlanışı

Kabakların dış yüzeyini kabak soyacağı ile çizgili olarak temizleyin ve yıkayın.
Koparmadan dörde bölün.
Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra teflon bir tavaya dizip, üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiberini ekleyip diri kalacak şekilde haşlayın.
Suyunu süzüp kenara alın.
Sos için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp servis tabağına dizdiğiniz kabakların üzerine gezdirin. 
Dilerseniz üzerine tekrar kıyılmış dereotu serpebilirsiniz. 

Afiyet olsun…

 

Diğer Tarifler