Tarifler

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz
Malzemeler
  • Estuz iyotsuz tuz
  • 3 adet irice kereviz
  • 2 adet bebek havuç ya da 1 adet normal havuç
  • 2 su bardağı portakal suyu,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı

Kerevizleri soyup istediğiniz şekilde şekillendirip ortasını kabak oyacağı ile açın ve havucu yerleştirin.
Havuç ortasında kalacak şekilde baş ve son kısımlarını kesin.
Kararmamaları için limonlu suya koyun.
Tencereye tüm kerevizlerinizi, zeytinyağını, portakal suyunu, toz şeker ve tuzu ekleyin.
Kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun…

 

Diğer Tarifler